NUEVOS MUSULMANES

NUEVOS MUSULMANES

Sobre Nosotros

Sobre Nosotros
click en la imagen

Seguidores

Con la tecnología de Blogger.

Conferencia

Acto

Acto
Violencia de Género

Declaración Universal

Declaración Universal
de los Derechos Humanos
27 oct. 2010

Amb la violència de gènere, Tolerància Zero!
Autor.-Hicham Bouricha


Tal com ho ha definit el Ministeri d'igualtat: La violència de gènere neix de la desigualtat i les relacions de poder dels homes sobre les dones, i s'exerceix pels qui siguin o hagin estat els seus cònjuges o estiguin o hagin estat vinculats a elles per relacions afectives, encara que sigui sense convivència. Una definició que no és exhaustiva i poc precisa però que ens pot orientar sobre el fenomen i unes de les seves característiques. Perquè la violència de gènere avui en dia és recíproca. I pot ser exercida tant pels homes com per les dones. Aquesta última forma de maltractament no és tan freqüent, com ho mostren les estadístiques.

A Catalunya, en menys d'un any s'han produït tres crims de violència de gènere causant la mort de l'esposa i dels fills en un altre cas. La xifra en ella mateixa no és tan elevada en comparació amb la mitjana coneguda a nivell europeu. Però el que resulta vistós d'aquests crims és que s'han produït en curt període de temps i entre immigrants. Segons un nou informe, la taxa de dones immigrants assassinades a les mans de les seves parelles és sis vegades més gran que la de les espanyoles. I una vegada interposada la denúncia, les dones víctimes de violència de gènere tenen sis vegades més risc de ser assassinades.

Els factors són diversos, i citem entre d'altres els factors personals, socials i culturals, que són molt decisius en aquest tipus de crims. Aquest tipus de violència contra les dones immigrants sol més encoberta i invisible en molts casos. A causa de les dificultats econòmiques, socials, lingüístiques i administratives. En molts casos aquestes dones no poden comptar més amb el suport familiar en el cas de denunciar el cònjuge. A més de ser mal vista en molts casos per part de la seva pròpia comunitat. I per tant el doble sofriment conjugal i familiar, causat per la mala comprensió d'aquestes víctimes.

Un altre factor més significatiu és l'aïllament social a què s’aboquen aquestes víctimes, que explica que la majoria aprofiten la indefensió d'aquestes dones davant el seu entorn, familiar i social, i fan una mala interpretació dels texts religiosos, aprofitant-se també de la ignorància de la dona sobre els seus propis drets segons aquests mateixos texts.
Els efectes d'aquest tipus de violència són diversos, però principalment el deteriorament de la qualitat de vida, a més dels efectes secundaris per a la comunitat i l'economia.

Finalment per trencar amb la violència de gènere, és primordial el conjunt de suport familiar i social, dels centres de culte, com el suport institucional.Fuente:
http://www.capgros.com/opinio/detall.asp?id=3638&tipus=1

0 comentarios:

Publicar un comentario

Rumbo_logo
Han actuado 0 personas
Nos faltan 0 firmas

Actúa ahora

Tu nombre
Tu apellido
Tu correo-e
Cód. Postal