NUEVOS MUSULMANES

NUEVOS MUSULMANES

Sobre Nosotros

Sobre Nosotros
click en la imagen

Seguidores

Con la tecnología de Blogger.

Conferencia

Acto

Acto
Violencia de Género

Declaración Universal

Declaración Universal
de los Derechos Humanos
17 sept. 2010

Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans

Generalitat de Catalunya - Inici

ISSN 2013-1976

Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans

Butlletí

Número 25, setembre de 2010

Activitats organitzades per l'OPPDH

Presentació a Igualada del llibre Pensar els Drets Humans

Data: 15 de setembre de 2010
Hora: 19 h
Lloc: Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada (Anoia)

El 15 de setembre té lloc a Igualada l'acte d'inauguració del curs escolar 2010-2011, que consisteix en el reconeixement a les persones que han treballat en la docència i els ha arribat l'hora de la jubilació. Continua l'acte amb la presentació del llibre i una conferència a càrrec d'Irene de Puig, coordinadora del llibre. També hi intervenen Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya; Montserrat Mateu, primera tinent d'alcalde i regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Igualada, i Dolors Colell, directora dels Serveis Territorials del Departament d'Educació a la Catalunya Central. Invitació a l'acte. Baixa el llibre en pdf.

Celebració del Dia Internacional de la Pau

Data: 21 de setembre de 2010
Hora: 12.30 h
Lloc: seu de l'ICIP a la Gran Via de les Corts Catalanes, 658, Barcelona
Organitza: Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

El 21 de setembre es commemora a Barcelona el Dia Internacional de la Pau. L'acte comptarà amb la presència del M. Hble. Sr. Ernest Benach i Pascual, president del Parlament de Catalunya i l'Hble. Sr. Joan Saura i Laporta, conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació. En el marc d'aquesta celebració té lloc la inauguració de l'exposició fotogràfica "Paraules descalces. Dones fent pau". L'exposició s'inspira en la Resolució 1325 del Consell de Seguretat de l'ONU que reconeix la tasca de les dones en la prevenció i resolució de conflictes, i en la consolidació de la pau. Les fotografies recullen els retrats de tretze dones que treballen per la pau a Israel i Palestina. Més informació sobre l'exposició. Invitació a l'acte.

Commemoració del Dia Internacional de la Pau: xerrada "És possible la cultura de la pau des de l'oblit?"

Data: 21 de setembre de 2010
Hora: 19 h
Lloc: Biblioteca pública de Lleida. Rambla d'Aragó,10. Lleida.
Organitza: Serveis Territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a Lleida.

En commemoració del Dia Internacional de la Pau té lloc a Lleida la xerrada "És possible la cultura de la pau des de l'oblit?", a càrrec de Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans. Invitació a l'acte.

Presentació del llibre Plan Colombia II. Guerra y derechos humanos

Data: 27 de setembre de 2010
Hora: 18.30 h
Lloc: Fundació CIDOB. C. Elisabets, 12, Barcelona.
Organitza: Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya

El 27 de setembre es presenta a Barcelona el llibre Plan Colombia II. Guerra y derechos humanos, editat per l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans en la col·lecció "Materials de Pau i Drets Humans". Hi intervenen David Bondia, director de l'Institut de Drets Humans de Catalunya; José Aristizábal, del Col·lectiu Maloka; Anna Ayuso, coordinadora de l'Àrea d'Amèrica Llatina de la Fundació CIDOB; i Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans. Invitació.

Presentació del llibre Els documentals del feminicidi a Ciudad Juárez

Data: 7 d'octubre de 2010

Hora: 19 h
Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya. Rambla Catalunya, 10, Barcelona

El 7 d'octubre es presenta al Col·legi de Periodistes de Catalunya el llibre Els documentals del feminicidi a Ciudad Juárez, publicat per l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans en la col·lecció "Materials de Pau i Drets Humans". Hi intervenen Sonia Herrera, membre de l'Observatori de la Cobertura de Conflictes - UAB; Xavier Giró, director de l'Observatori de la Cobertura de Conflictes - UAB; i Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya. Es lliuraran exemplars del llibre a totes les persones assistents. El llibre estarà també disponible al web de l'Oficina.

Balanç del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació 2006-2010

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ha publicat un document de balanç de les polítiques públiques implementades pel Departament, en el qual s'explica la tasca duta a terme pels professionals i empleats públics que treballen al Departament.

A la pàgina 28 podeu consultar l'apartat dedicat a Pau i Drets Humans, on es destaca part de la feina feta pel Departament a través de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans des de la seva creació. Baixa el document en pdf.

Activitats amb el suport de l'OPPDH

Jornades "Europa davant una cruïlla històrica"

Acte: Jornades "Europa davant una cruïlla històrica. L'emergència dels BRICS: entre la construcció de la pau i el risc de conflicte. Nous escenaris de guerra, debats per a l'acció en un escenari postunilateral (II).

Data: 16 i 17 de setembre de 2010
Lloc: Fundació CIDOB. C. Elisabets, 12, Barcelona
Organitza: Associació Cultural Roig amb el suport de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya i la Fundació CIDOB

El 16 de setembre a les 16.30 h, Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, participa en l'acte de presentació de les jornades. Intervenen també Jordi Vaquer, director del CIDOB, i Carmen Plazuelo, de l'Associació Cultural Roig. Les jornades pretenen analitzar els nous escenaris de conflicte en l'actual context internacional i també la conflictivitat social derivada de la crisi econòmica que viu Europa. Programa jornades (PDF).

Inauguració de la Quinzena de la Mediterrània

Data: 17 de setembre de 2010
Hora: 19 h
Lloc: Can Massallera. C. Mallorca 30, Sant Boi de Llobregat

Organitza: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i Fundació Kassumay, amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya.

El 17 de setembre té lloc l'acte d'inauguració de la Quinzena de la Mediterrània. Intervenen Jaume Bosch, alcalde de Sant Boi de Llobregat; Pere Jorba, president de la Fundació Kassumay, i Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans. Al llarg de quinze dies es podran visitar diferents exposicions relacionades amb la cultura de la pau i la Mediterrània i, coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, el 21 de setembre es presenta el documental "Municipalisme i Pau" sobre el rol dels municipis en la construcció de la pau. Més informació. Programa (PDF)

Tallers de teatre social amb joves migrants

Data: del 18 de setembre al 23 de novembre de 2010
Horari: dissabtes o diumenges de 10 a 13 h. Durada: 30 hores
Lloc: Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart. C. Comandant Benítez, 6, Barcelona
Organitza: Centre d'Estudis Amazònics (CEAM) amb el suport de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans

El 18 de setembre comença a Barcelona un taller gratuït de teatre social amb joves que hagin arribat a Catalunya recentment per reagrupació familiar. La temàtica que tracta aquest taller és la migració com una conseqüència de la vulneració dels drets humans i les desigualtats socials. Més informació.

Inauguració de les jornades "Els drets humans a la ciutat"

Data: 20 de setembre de 2010
Hora: 19.30 h
Lloc: Aula de cultura de l'Ateneu Santfeliuenc. C. Vidal i Ribas, 23-25, Sant Feliu de Llobregat, Barcelona.
Organitza: Ateneu Santfeliuenc - USLA (Universitat Social Lliure Autogestionada) i Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), amb el suport de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans

Del 20 al 22 de setembre tenen lloc a Sant Feliu de Llobregat les jornades formatives "Els drets humans a la ciutat" que inclouen 3 sessions. Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, inaugura les jornades el dia 20 de setembre. David Bondia, director de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, pronunciarà en aquesta primera sessió la conferència "Història i vida dels drets humans". Més informació i programa.

Presentació de la 7a Diàspora: Colòmbia - Barcelona 2010

Data: 28 de setembre de 2010
Hora: 10.30 h
Lloc: seu de la Societat General d'Autors i Editors a Catalunya, Passeig Colom, 6, Barcelona
Organitza: Associació IMAGO Barcelona per la cooperació, el desenvolupament i la solidaritat

El 28 de setembre l'Associació IMAGO Barcelona presenta les jornades de sensibilització "7a Diàspora: Colòmbia - Barcelona 2010", que tenen lloc a Barcelona del 9 al 26 de octubre. L'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans dóna suport a aquest projecte de sensibilització que utilitza com a eina les arts visuals. El director de l'Oficina, Xavier Badia, assisteix a l'acte de presentació i, en el marc d'aquestes jornades, el 21 d'octubre vinent participa a la taula rodona "Solidaritat Catalana amb Colòmbia: Reptes i perspectives". Més informació.

Lliurament del Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha 2010

Data: 1 d'octubre de 2010
Hora: 20.15 h
Lloc: Centre de Lectura de Reus. C. Major, 15, Reus
Organitza: Associació Josep Vidal i Llecha amb el suport de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans

L'Associació Vidal i Llecha organitza i concedeix anualment el Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha. Divendres 1 d'octubre té lloc a Reus el lliurament d'aquest premi. El Memorial, creat l'any 1985, té l'objectiu de donar suport a persones, grups, campanyes o investigacions dedicades a la defensa i el foment de la pau, el desarmament i l'ecologia. Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, és membre del Comitè de Concessió del Memorial. Més informació. Convocatòria 2010.

Trobada Internacional per la Pau

Acte: Trobada Internacional per la Pau "Conviure en un temps de crisi. Família dels pobles, Família de Déu"
Data: del 3 al 5 d'octubre de 2010
Organitza: Associació Cultura, Solidaritat i Pau - Comunitat de Sant'Egidio, i Arquebisbat de Barcelona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya, assisteix a l'Assemblea d'Inauguració en el Palau de la Música Catalana (17 h) i a la recepció oficial de la Generalitat (20 h) el 3 d'octubre. També assistirà a la Cerimònia Final a la Plaça de la Catedral (19 h) el 5 d'octubre, on tindrà lloc la proclamació i signatura del Manifest de Pau Barcelona 2010. La trobada inclou fòrums de diàleg i taules rodones, i compta amb la participació de representants del món religiós, polític i cultural del país. La trobada tractarà temes com ara el diàleg ecumènic i interreligiós, el conflicte del Pròxim Orient, o la convivència en la Mediterrània. Més informació.

Seminari "Pensadores per la pau, pensaments per fer la pau"

Data i lloc: del 6 d'octubre al 17 de novembre a Girona, del 20 d'octubre a l'1 de desembre a Lleida, i el 15 d'octubre a Reus. Horari: totes les sessions del seminari tenen lloc de 19 h a 21 h
Organitza: Grup de Recerca i Estudi dels Conflictes (GREC) i Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

La 3a edició del seminari es planteja en clau femenina i pretén recordar i divulgar el sovint oblidat paper de les dones en la construcció de la pau i de la cultura de la pau. Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, participa en la cloenda del seminari el dia 17 de novembre a Girona, i l'1 de desembre a Lleida. Programa.

Memorial dels desapareguts a Algèria

Data: 9 d'octubre de 2010
Organitza: SODEPAU - Solidaritat, desenvolupament i pau, amb el suport de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya

El 9 d'octubre es presenta a Barcelona el Memorial dels desapareguts a Algèria. Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, participa a la presentació. Al matí s'inaugura l'exposició multimèdia "Desapareguts a Algèria", i a la tarda hi ha una taula rodona sobre "Memòria, veritat i reconciliació a Algèria". Més informació.

Novetats editorials

Publicacions de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans

Nous títols de la col·lecció "Materials de Pau i Drets Humans"

logo_sci

L'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans ha editat sis nous títols de la col·lecció "Materials de Pau i Drets Humans" que es presentaran a l'octubre. Aquestes publicacions estaran també disponibles al web de l'Oficina.

Nous títols i data de presentació:

_ Plan Colombia II. Guerra y derechos humanos, Col·lectiu Maloka (ed.), 27 de setembre.

_ Els documentals del feminicidi a Ciudad Juárez, diversos autors dirigits per Xavier Giró, 7 d'octubre.

_ El dret a l'habitatge, de Nolasc Riba, 18 d'octubre.

_ Justícia internacional, pillatge de guerra, drets humans i multinacionals, de Jordi Palou, 20 d'octubre.

_ Religions i drets humans, de Juan José Tamayo, 25 d'octubre.

_ La possible inclusió de criteris de pau i de drets humans en la contractació pública, de Teresa Vadrí i Margarida Camós, 26 d'octubre.

Altres temes d'interès

Acte d'homenatge a Salvador Allende

Amb motiu del 40 aniversari del triomf electoral de Salvador Allende com a president de Xile, el Centre Salvador Allende de Barcelona organitza un acte d'homenatge el 9 de setembre al Casal de Barri de la Vall d'Hebron. Hi intervenen, entre altres, Tica Font, directora de l'Institut Català Internacional per la Pau, i Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya. Els ponents convidats parlaran sobre l'actual vigència del canvi social, cultural i polític que el programa de Salvador Allende va iniciar amb la Unidad Popular i que va acabar l'11 de setembre de 1973 amb el cop d'Estat d'Augusto Pinochet.

Congrés Internacional sobre Drets Humans a Bilbao

Del 15 al 17 de setembre té lloc a Bilbao el IV Congrés Internacional de Drets Humans. Tota la informació actualitzada sobre el Congrés la podeu trobar al web www.humanrightscongress.org

Jornada "Conflictes, Pau i Sostenibilitat a la Mediterrània"

Data: 23 de setembre de 2010
Hora: de 8.30 h a 14 h
Lloc: Auditori de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed). C. Girona, 20, Barcelona.
Organitza: El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) del Departament de Vicepresidència; l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), i l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

La jornada analitza la vinculació entre pau, conflictes i desenvolupament sostenible a la Mediterrània, des de tres eixos temàtics: aigua, energia i demografia. Xavier Badia, director de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya, participa en la clausura de la jornada. Programa.

Convocatòria de beques predoctorals de l'ICIP per a l'any 2011

El termini de presentació de sol·licituds restarà obert fins al dia 6 d'octubre de 2010. Consulteu les bases i requisits de la convocatòria a la Resolució IRP/2783/2010, de 3 d'agost, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria de beques i ajuts per a l'etapa de formació i de recerca de personal investigador novell per a l'any 2011 (FI-ICIP).

10è Curs de formació en drets humans per a cooperants

Data: del 18 al 28 d'octubre del 2010
Horari: de dilluns a divendres, de 18 a 21h
Lloc: Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), Pau Claris, 92 entl. 1a
Inscripció: abans del 30 de setembre. Més informació i programa.

Propostes de pau, drets humans i cooperació dels partits polítics

Data: 6 d'octubre de 2010
Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya. Rambla Catalunya, 10, Barcelona.
Organitza: Confederació Catalana d'ONG

El 6 d'octubre té lloc al Col·legi de Periodistes de Catalunya el debat sobre les propostes de pau, drets humans i cooperació dels partits polítics davant les reivindicacions de la Confederació Catalana d'ONG i de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Diplomatura de Postgrau de Cultura de Pau. Curs 2010-2011

Matrícula fins al 8 d'octubre de 2010. Més informació.

Fòrum 2010 a Santiago de Compostel·la

El desembre se celebra a Santiago de Compostel·la el Fòrum 2010, que comptarà amb els següents esdeveniments sobre drets humans i cultura de pau:
_ Congrés Internacional sobre Informació i Drets Humans (7 i 8 de desembre)
_Congrés Internacional sobre el Dret Humà a la Pau (9 i 10 de desembre)
_Congrés Internacional sobre Memòria de Guerra, Reconciliació i Cultura de Pau (14 i 15 de desembre)
Més informació.Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació


©1995-2008 Generalitat de Catalunya

0 comentarios:

Publicar un comentario

Rumbo_logo
Han actuado 0 personas
Nos faltan 0 firmas

Actúa ahora

Tu nombre
Tu apellido
Tu correo-e
Cód. Postal